top of page
Keresés
Szerző képeDronipar Blog

Drónok téli használata és karbantartása

Hogyan tartsuk karban ipari és mezőgazdasági drónunkat szezonon kívül?

A tél beköszöntével ne feledkezzünk meg drónunkról, amely egész szezonban nekünk dolgozott, mivel akárcsak minden műszaki terméknél, a drónoknál is a karbantartás a hosszú élettartam titka. A TTA tippjei segítségével készüljünk fel a téli időszakra:



1. Minden munkanap végén tisztítsuk meg a drónt!


Annak ellenére, hogy a permeteződrónok nem mennek azonnal tönkre ha víz, vegyszer vagy por éri őket, a rendszeres tisztítás jelentősen megnövelheti élettartamukat. A napi használat során szennyeződés érheti az elektronikus berendezéseket, amelynek eltávolítása biztosítja a hosszan tartó, megbízható működést.


2. Tisztán és szárazon tegyük el a drónt télire!


A permetezőszezonban folyamatosan figyelmet fordítottunk drónunk tisztaságára, azonban a hosszabb pihenő során lerakódások vagy akár rozsda is kialakulhat, ha nem megfelelően teszzük el eszközünket télire. A szezon végével tisztítsuk és szárítsuk meg ne csak a drón külsejét,de tartályát, a folyadékcsöveket és a fúvókákat is.


3. Télen is nyugodtan gyakoroljuk a repülést!


Ha permetezni nem is kell, télen is nyugodtan gyakorolhatjuk a repülést üresen vagy épp vízzel. Fontos azonban, hogy amennyiben vízzel repültünk, maradéktalanul ürítsük ki a permetezőrendszert a repülés után. A drónt pedig ne tegyük ki tartós fagynak!


4. Ügyeljünk az akkumulátorok hőmérsékletére!


Ugyan a TTA akkumulátorok nem mennek tönkre a hidegtől, az optimális élettartam és teljesítmény érdekében tároljuk őket szobahőmérsékleten a használat előtt.


5. Figyeljünk az akkumulátorok töltésére!


Az akkumulátor töltőjét és minden csatlakozót tartsunk távol a nedvességtől, mivel az rövidzárlatot okozhat. Különösen érdemes óvatosnak lenni az olvadó hóval.


6. Fokozottan ellenőrizzük az akkumulátorok feszültségét repülés közben!


Az akkumulátorok működését befolyásolhatja a hideg idő, így teljesítményük alacsonyabb lehet, mint a nyári melegben. Ezért repülés közben folyamatosan ügyeljünk a feszültségre, mert előfordulhat, hogy gyorsabban merül az akku, mint a szezonban megszokhattuk.


7. Időben cseréljük a megrongálódott alkatrészeket!


A hőtágulás miatt fokozottan kell figyelnünk a drón alkatrészeinek épségére is. Inkább cseréljünk le minden műanyag alkatrészt, amelyen repedés, törés vagy lepattanás tapasztalható, így sokáig biztonságosan repülhetünk!




860 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page